Administrar

Candidata d'Esquerra Unida a la Batlia de Palma

Més inspecció de treball i d'Hisenda: la vertadera recepta contra la economia submergida.

campanyapalma | 29 Abril, 2011 17:28

 

És impresentable que aquest mal anomenat govern socialista, que no ha fet més que aplicar mesures econòmiques de dretes, ens vengui ara amb aquest nou invent, el Reial Decret que, previsiblement avui, vol aprovar el govern per tal “d’aflorar la economia submergida”

Sembla més una d’aquestes mesures improvisades del “trilero” que ens vol desviar l’atenció del vertader drama: els aprop de 5 milions de persones aturades (dades de l’EPA).

Així ara, el govern proposa, i el conseller d'economia a les Illes Balears, Carles Manera, ho aplaudeix, un procés d'amnistia fiscal als empresaris que voluntàriament regularitzin la situació dels seus treballadors. “Lo nunca visto”: premis pels infractors!

Afortunadament, el sindicalistes majoritaris de classe ja han posat el crit en el cel i aquesta vegada (que no sempre diuen no quan s’ha de dir no), han taxat la mesura de ineficaç i inútil.

L'economia submergida i el frau fiscal són una xacra contra la que hem de lluitar. No beneficia els “bons empresaris” perquè els suposa competència deslleial, perjudica greument els treballadors i treballadores que veuen minvats els seus drets i, a sobre, l’estat deixa de percebre les aportacions que necessitem per revertir en l’enfortiment dels nostres serveis públics.

Però això s'ha de combatre amb més inspecció de treball i d’hisenda i demanant les responsabilitats pertinents que pertoquin; econòmiques, laborals i/o penals quan es vulneren els drets elementals.

Us imagineu la quantitat de coses que es podrien fer en matèria social, educació, sanitat, protecció del medi ambient amb els 5 milions d’euros que, segons la junta de personal de la delegació balear de l’Agència Tributària, es deixen d’ingressar per mor de l’economia submergida i el frau fiscal? Escarrufa només de pensar-ho.

En definitiva, aquest govern socialista continua equivocant la política econòmica i persisteix en l’aplicació d’un pla INJUST d’ajustament del dèficit basat en els retalls de la despesa pública i la desregulació laboral. Està carregant el pes de la crisi sobre les espatlles dels ciutadans i ciutadanes honests.

Des d'Izquierda Unida varem presentar al congrés un pla seriós, integral i contundent de mesures econòmiques urgents que podeu consultar al següent enllaç.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS