Administrar

Candidata d'Esquerra Unida a la Batlia de Palma

Un canvi radical en les polítiques culturals

campanyapalma | 27 Abril, 2011 22:05

Avui matí hem presentat les principals propostes de política cultural d'Esquerra Unida i ho hem volgut fer als peus de l'Edifici de Gesa. En un espai, la Façana Marítima que, tot plegat, imaginem d'esbarjo, d'oci, d'esport, de creació artística i de promoció de la cultura per a la ciutadania de Palma. Una zona verda, un parc públic i tota una sèrie d'equipaments culturals que seran, sens dubte si nosaltres governem, un referent a les Illes Balears.

Les polítiques culturals necessiten un canvi radical que superi la gestió fragmentada dels recursos amb independència de la titularitat dels mateixos i que situïn la cultura com un element de cohesió social, a l'abast de totes les capes socials, que faciliti el desenvolupament personal i l'esperit crític del conjunt de la ciutadania.

Nosaltres defugim de versions elitistes de la cultura mercantilitzada, entesa com un bé accessible només a determinades classes socials i defensem l'accés a la cultura com a dret inalienable, reconegut tant per la Constitució com per la Declaració Universal dels Drets Humans.

Algunes de les mesures més importants que hem explicat es basen en: la democratització de la cultura, el funcionament en xarxa per tal de coordinar grans equipaments i serveis culturals, el desenvolupament d'un Pla de Biblioteques i un Pla Museístic municipals a Palma, posar a l'abast de la ciutadania la important pinacoteca existent als despatxos i dependències a les institucions, s'ha d'aprofitar l'alliberament de recursos que suposi el funcionament en xarxa per tal de destinar-los als Ajuntaments per a dotar i promocionar les escoles musicals i la iniciació al teatre als barris i pobles, s'ha de continuar la tasca desenvolupada tant de normalització lingüística com ara de protecció del patrimoni...

La reivindicació quant a l'ús públic de l'edifici de Gesa és especialment important per a nosaltres. Aquest, ha de revertir en benefici de la ciutadania i, concretament, s'hi ha de condicionar una biblioteca de 2.000 metres quadrats que haurà de donar cobertura a tota la població del districte de Llevant de Palma. S'han d'habilitar, també, dues de les plantes de l'edifici com a centre de creació artística, sales d'exposició, tallers, espais pluridisciplinaris, ... En aquest sentit, estem totalment d'acord amb les reivindicacions de la Plataforma AGESA (Activació i Gestió d'Espais Socioculturals i Artístics), i proposem una fórmula de cogestió d'aquest espai que permeti la participació de la ciutadania organitzada en entitats a partir d'un projecte cooperatiu dissenyat conjuntament.

En definitiva, el bessó de la política cultural d'Esquerra Unida és posar la cultura a l'abast de la ciutadania en el seu conjunt.

Si vols conéixer les mesures en més profunditat, mireu aquí.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS